Parasta pelimusiikkia: pikakatsaus kyselyn vastauksiin

Parasta pelimusiikkia yhteen kuvaan koottuna. Löydätkö oman suosikkisi?

Toteutimme toukokuussa kyselyn siitä, missä peleissä on parasta pelimusiikkia ja minkälaisiin pelikokemuksiin musiikki liittyi. Saimme tutkimukseen mahtavan määrän vastauksia: yhteensä 785 kappaletta (sis. väh. 15-vuotiaat vastaajat). Vastaajien sukupuolijakauma oli melko tasainen: naisia 40%, miehiä 53%. Tutkimukseen osallistui myös ihmisiä laajasti eri ikäryhmistä, keskiarvon asettuessa 31:een ikävuoteen. Suuri kiitos kaikille osallistuneille!

Vastausten analyysi on jo käynnissä ja tarkempaa tietoa kyselyn tuloksista on luvassa myöhemmin. Tässä kuitenkin jo "maistiainen" suomalaisten pelimusiikkimieltymyksistä: 

Kyselyssä oli mahdollista nimetä 1-5 lempimusiikkia sisältävää peliä. Kaiken kaikkiaan mainintoja saimme yli 2000 kappaletta, jotka sisälsivät noin 750 eri peliä eri aikakausilta. Selvästi suurin osa – lähes kaksi kolmasosaa pelinimikkeistä – mainittiin vain yhden kerran. Suosituinta pelimusiikkia oli pelissä Final Fantasy VII, joka mainittiin 69 kertaa. Useimmin mainittujen nimikkeiden kohdalla mainittiin erikseen nimeltä myös lempikappaleita. Alle on listattu TOP-5 pelit ja niiden kolme suosituinta kappaletta:

  1. Final Fantasy VII (One-Winged Angel, Aerith's Theme, J-E-N-O-V-A)
  2. The Elder Scrolls V: Skyrim (Dragonborn, Secunda, Far Horizons)
  3. The Witcher 3: Wild Hunt (Ladies of the Woods, The Wolven Storm, The Fields of Ard Skellig)
  4. Undertale (Asgore, Megalovania, Hopes and Dreams)
  5. Persona 5 (Rivers in the Desert, Life Will Change, Beneath the Mask)

Vaikka selviä pelimusiikin suosikkeja löytyy, kokonaisuudessaan näyttää siltä, että mieltymykset eivät jäsenny vain joidenkin "hittien" ympärille vaan niissä on laajasti hajontaa. Tämä osoittaa pelimusiikkimieltymysten vahvaa henkilökohtaisuutta.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Havaintoja suomalaisten pelimusiikkimieltymyksistä (CoE GameCult -blogi)

Video game music in Finland - FMQ's special issue covers the GAMEM study

Pelimieltymykset ennustavat pelimusiikin janoa